Brené Brown beschrijft de comfortzone als ‘Waar onze onzekerheid, schaarste en kwetsbaarheid wordt geminimaliseerd – daar waar we geloven dat we toegang hebben tot genoeg liefde, voedsel, talent, tijd, bewondering. Waar we het gevoel hebben dat we enige controle hebben. 

De manier waarop we reageren is altijd krachtiger dan onze huidige omstandigheden. Delen van ons leven worden op dit moment bepaald door volstrekt oncontroleerbare omstandigheden, maar er is nog steeds zoveel dat wordt bepaald door onze reacties.

Herinner jezelf eraan dat het doel niet is om al je pijnlijke gedachten, gevoelens en levensomstandigheden kwijt te raken, want dat is altijd onmogelijk. Het doel is om je reactie op hen te veranderen.

Er zijn veel hulpmiddelen om daarbij te helpen. Apps zoals Headspace, Pacifica, Calm, en Rain Sounds zijn nuttig om een moment van rust te brengen, zodat u kunt resetten naar een meer positief kader van Gratitude geest.

Dr. Brené Brown is a research professor at the University of Houston (USA)