OPERATIONELE BUDDY:

Wat kan ik voor jou betekenen?
Maak een afspraakOver mij

WAT IS EEN BUDDY EIGENLIJK?
HEB IK DIE ECHT NODIG?

Mijn taak als Buddy

Buddy Arnauts gelooft in je visie en begrijpt wat je wil bereiken. Een vertrouwenspartner met de juiste toewijding die je op weg zet naar resultaatgerichte acties. Kortom, een extern klankbord met tal van voordelen.

Wat bereik je met een Buddy?

  • Beëindig die eenzame ondernemersstrijd
  • Verlies geen tijd meer met oninteressante zaken die je nodeloos leegzuigen
  • Maak gebruik van je eigen innerlijke kracht en vaardigheden
  • Bereik de resultaten die jij verdient
  • Stel andere prioriteiten
  • Ontwikkel samen met deze operationele buddy een helicopterview van je bedrijf
  • Blus niet langer dagelijks brandjes maar bouw aan een langetermijnvisie

Geniet van een vlotte groei van je onderneming

Hiermee kan ik je helpen?

Hoe pakken wij dit aan?

Het eerste gesprek is bedoeld om elkaar beter te leren kennen. Ik zal meer uitleg geven over mijn rol als “Buddy” en, aan de hand van vragen, beter begrijpen waarmee ik je kan helpen. Dit gesprek zal “online” plaatsvinden, is gratis en, belangrijk hierbij is dat het “klikt” tussen ons.

Tijdens een volgend gesprek, met bezoek aan je faciliteiten gaan wij dieper in op je noden, zowel op korte- als op lange termijn, bepalen wij samen de objectieven en zetten wij prioriteiten. Dit zal de basis vormen voor het traject dat wij samen gaan doorlopen. Tenslotte maken wij duidelijke afspraken rond de planning van de toekomstige gesprekken, de financiële aspecten en de overeenkomst die wij zullen aangaan.

Zo’n traject van bijvoorbeeld één jaar, met een tiental bezoeken en een dertigtal online opvolgingsgespreken, kan ik je aanbieden voor € 200 + btw per maand. Andere formules zijn uiteraard ook mogelijk en worden berekend a rato van € 45 + btw per uur.

Verkoop, marketing en netwerken

Het maakt niet uit of je bedrijf op goederen of diensten gericht is, maar verkoop blijft, voorafgegaan door marketing, noodzakelijk voor het voortbestaan en de groei van je bedrijf. Een vaak miskend en goedkoop marketinginstrument is netwerken.

Netwerken zou deel uit moeten maken van het marketingplan van elke onderneming. Netwerken is vandaag de dag de zekerste manier om de stabiliteit in het bedrijfsleven op lange termijn te waarborgen. Als je je netwerk op de juiste manier koestert, bouw je allianties op met andere bedrijven die je product of dienst graag promoten bij hun klanten.

Mijn lange ervaring met netwerken heeft me geleerd dat er meer deuren open gaan als je iets naar de tafel brengt dat anderen kunnen gebruiken, zoals verwijzingen, informatie of hulp bij problemen. Ik help je graag met het ontwikkelen van een netwerkpolitiek.

Visie, strategie en tactiek

Visie, strategie en tactiek hebben elk hun eigen betekenis, maar ze werken allemaal samen om een organisatie te helpen slagen – of het nu gaat om een multinationale onderneming of een eenmanszaak.

Eerst moet je een visie ontwikkelen – soms een missie genoemd – met andere woorden, wat je organisatie is en doet. Als je die visie hebt, kun je een strategie of een breed plan ontwikkelen dat aangeeft hoe je die visie gaat bereiken. Wanneer je een strategie hebt uitgestippeld, kun je beslissen over de tactiek of over specifieke acties die je zal ondernemen om die strategie toe te passen en je visie te bereiken.

Gezonde onderneming en bedrijfscultuur

Hoe hard je ook werkt, het zijn je medewerkers die je bedrijf succesvol maken. Daarom moet het opbouwen van een gezonde bedrijfscultuur een van je topprioriteiten zijn. Een gezonde cultuur erkent de gedeelde overtuigingen, waarden, normen en houdingen die de doelstellingen van je bedrijf kenmerken. Het belangrijkste is dat een gezonde cultuur het welzijn, het geluk, de productiviteit en dus de resultaten bevordert.

Een bedrijfsmentor is iemand die achteraf gezien uw vooruitziende blik kan worden.

Zakelijke mentoren maken gebruik van hun kennis en ervaring door het verstrekken van advies, netwerkcontacten en politieke en culturele knowhow, met voortdurende persoonlijke ondersteuning en aanmoediging.

Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen een Mentor en een Coach?

Terwijl coaching je helpt jezelf beter te begrijpen en de juiste beslissingen te nemen, is mentoring vooral gericht op het beter begrijpen van de business en de organisatie waarin je werkt.

Je coach begeleidt je in je denkproces, zonder zelf inhoudelijk expert te zijn. Een Mentor daarentegen heeft net meer expertise en ervaring in jouw domein. Hierdoor zal je mentor je efficiënt kunnen adviseren vanuit de eigen ervaring. Terwijl de coach dus eerder vragen stelt en je uitnodigt tot verder reflectie, zal je mentor je advies en antwoorden geven

Bij mentoring gaat het vaker om een samenwerking op langere termijn doorheen de duur van een loopbaanfase of diverse projecten. Zo is coaching vaak beperkt tot 6 à 12 maanden, terwijl mentoring veel langer kan duren.

Bij zowel coaching als mentoring gaat het om het begeleiden van een individu door een proces. Hoewel veel mensen aannemen dat coaching en mentoring hetzelfde zijn, zijn er grote verschillen tussen beide.

Het grootste verschil tussen coaching en mentoring is dat coaching zich richt op het ontwikkelen van specifieke vaardigheden van een individu, terwijl mentoring zich richt op de algehele voortgang en ontwikkeling van een individu.

Hoe weet je of een buddy is voor jou is?

Iedere ondernemer heeft een buddy nodig. Een van de belangrijkste voordelen is dat je met je buddy kan brainstormen, wat jnieuw inzichten geeft en het zet je aan te denken.

Het is noodzakelijk dat je kan leunen op iemand die ongeveer hetzelfde heeft doorgemaakt en die je handvatten kan bieden om het op te lossen. In ieder bedrijf, ongeacht het type, zijn er een aantal dingen die identiek zijn, daarom kan ik als buddy je versteken of helpen.

Werk je enkel voor gerenommeerde bedrijven?

Op mijn homepagina zie je een aantal logo’s van bekende bedrijven waarvoor ik gewerkt heb. Ik heb bij deze bedrijven veel facetten van het zakendoen geleerd. Sinds geruime tijd richt ik mij hoofdzakelijk op KMO’s en start-ups.

Ik vat het mentorschap niet lichtvaardig op. Integendeel het is een krachtige en kosteneffectieve methode om het ondernemerschap te stimuleren en eigenaren en managers van KMO’s te helpen bij het realiseren van hun bedrijfsdoelstellingen en uiteindelijk hun volledige bedrijfspotentieel.

Biedt je blijvende ondersteuning aan?

Zeer zeker. Het plan is dat wij elkaar regelmatig via email, telefoon en chat spreken. Daarenboven zien wij elkaar minstens één keer per maand.

Als buddy heb ik geen bijbedoeling, alleen een helpende hand. in combinatie met mijn ervaring en andere kwaliteiten, creëren wij een goede basis voor wederzijds vertrouwen. En naarmate de relatie zich in de loop der tijd ontwikkelt, kan dat vertrouwen nog groter worden. Ook wordt je tijd met mij steeds efficiënter naarmate ik meer en meer vertrouwd raak met jou en je bedrijf.

Kunnen startups ook bij jou terecht?

Het hebben van een zakelijke mentor kan je helpen je goede idee om te zetten in een levensvatbare zakelijke propositie, en kan het verschil maken om uw dromen van de grond te krijgen.

Hoe? Een goede mentor kan je helpen je start-up beter te definiëren), en kan je helpen de moeilijkere vragen aan te pakken die je moet aanpakken om je bedrijf te laten bloeien.

Ik heb met Freddy gewerkt toen ik in Antwerpen woonde en werkte bij Shire Pharmaceuticals, waar hij mij zeer welkom heeft laten voelen. Freddy was altijd inspirerend en motiverend en hield me als eerste op de hoogte van de verschillende mogelijkheden in de industrie. Ik zou Freddy’s werk en zijn superkarakter graag aanbevelen aan iedereen die de mogelijkheid heeft om met hem te werken.

Zoe Phillips

Sr. Marketing Executive, Relife

Ik had de eer om al tweemaal met Freddy op pad te mogen gaan! Freddy is een zeer aimabele man met veel ervaring tijdens onze personal brandingshoots Hij ontpopte zichzelf tot een uitstekend fotomodel! Ik kan een samenwerking alleen maar aanbevelen!

Sigi Hermans

Fotograaf, Teatro Di Carta

Freddy is een harde werker, efficiënt, georganiseerd en strategisch in alles wat hij doet. Hij is zeer gestructureerd en doordacht in zijn werkwijze, zeer duidelijk en het is leuk om hem als collega te hebben bij B19 Antwerpen. Zijn werk en inspanningen zijn nu al een aanwinst die B19 tot succes zal leiden!

Thi Tuong Vi Vo

Graphic Designer, Artenium

Contact

Telefoon

+32 468 111 329

Email

welkom@buddyarnauts.be

Adres

Den Heuvelt 14/2

2530 Boechout

BTW

BE 0650.703.516